Kényeztesd a családod ezzel a krémes gyorsasággal!
pudingos almaleves borító pinit

A pudingos almaleves egyszerre édes és savanykás. Nem csak a hideg téli estéken, hanem nyáron is igazi finomság. Krémes és csábítóan finom, gyerekek kedvence lesz.

Készítsétek el a gyerekekkel együtt! Ha van időtök készítsétek el hozzá a házi almachipset is.

Bevásárlólista

  • 4 db alma
  • fél citrom leve
  • 1 db egész fahéj
  • 5 db szegfűszeg
  • 2 csapott kanál vaníliás puding

Alma chipshez + 1 db alma szükséges.

Pudingos almaleves elkészítése

Hámozd meg az almát, 4 db-ot vágj szeletekre, locsold meg citromlével. Egy lábasban pirítsd le (karamellizáld) le a cukrot, majd dobd rá a felszeletelt almát, forgasd át, hogy bevonja a karamell, majd önts fel vízzel.

Tedd bele a fahéjat, a szegfűszeget, és lefedve kb. 15-20 percig főzzed.
A léből vegyél ki egy kanállal, keverd el benne a vaníliás pudingot, majd önts a leveshez, forrald még 1-2 percig és máris tálalhatod.

Az almachiphez az almát vágd vékony, nagyon vékony szeletekre, kb. 1-2 mm, tedd egy sütőpapírral bélelt tepsibe, majd süsd 20-25 percet 120 fokon.

Az almachipset egészséges nassolnivalónak máskor is elkészítheted.

Ezeket a leveseket is próbáljátok ki a gyerekekkel!
Nézz körbe a Pineterest oldalunkon is, ha nem tudod milyen levest főzzél!

Pudingos almaleves

Ez a recept nem csak a hideg téli estéken, hanem nyáron is igazi finomság. Krémes és csábítóan finom, gyerekek kedvence lesz. Ha van időd készítsd el a házi almachipset is.

pudingos almaleves borító
Előkészítési idő 10 perc Főzési idő 25 perc Teljes Idő 35 perc Nehézség: Kezdő Becsült költség: Ft 200 Legjobb évszak: Megfelelő egész évben

Hozzávalók

Alma chipshez

Elkészítés

  1. Hámozd meg az almát, 4 db-ot vágj szeletekre, locsold meg citromlével.
  2. Egy lábasban pirítsd le (karamellizáld) le a cukrot, majd dobd rá a felszeletelt almát, forgasd át, hogy bevonja a karamell, majd önts fel vízzel.
  3. Tedd bele a fahéjat, a szegfűszeget, és lefedve kb. 15-20 percig főzzed.
  4. A léből vegyél ki egy kanállal, keverd el benne a vaníliás pudingot, majd önts a leveshez.
  5. Forrald még 1-2 percig és máris tálalhatod.
  6. Az almachiphez az almát vágd vékony, nagyon vékony szeletekre, kb. 1-2 mm, tedd egy sütőpapírral bélelt tepsibe, majd süsd 20-25 percet 120 fokon.
  7. Az almachipset egészséges nassolnivalónak máskor is elkészítheted.
Kulcsszavak: gyümölcsleves, alma, puding, fahéj
Elkészítetted ezt a levest?

Mutasd meg a barátaidnak és nekünk is!

pinit
Kinga Fa
Kinga leves mániás

Miért iktasd be a heti menübe a leveseket? MERT FINOMAK.

  • Egészséges, sok zöldséget tartalmaznak.
  • Télen melegít, nyáron hűsít.
  • Gazdaságos időt és pénzt is tudsz vele spórolni.

Szóljon hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük