A répa egész évben kapható zöldség. Édes ízét a legtöbb gyermek kedveli, ezúttal ezt az egyébként kedvelt ízt, még sütéssel is feldobjuk. Így készül a sült-répakrémleves.
Fedezz fel még több levest, amit a gyerekek különösen kedvelnek.
Vagy válogass itt a krémlevesek között.
Sült-répakrémleves
A répa egész évben kapható zöldség. Édes ízét a legtöbb gyermek kedveli, ezúttal ezt az egyébként kedvelt ízt, még sütéssel is feldobjuk. Így készül a sült-répakrémleves.

Hozzávalók
Így készítsd el!
-
Pucold meg a sárgarépát, majd vágd 2-3 cm-es darabokra.
-
Rakd egy tepsibe, sózd, borsozd és locsold meg olajjal, majd forgasd össze és mehet is a 200 fokra előmelegített sütőbe kb. 20 percre.
-
Egy lábosban olvaszd fel a vajat és pirítsd meg rajta az apróra vágott hagymát és fokhagymát.
-
Sózd, borsozd, szórd meg a római köménnyel és add hozzá az elősütött répát.
-
Öntsd fel az alaplével és főzd puhára a sárgarépát.
-
Majd add hozzá a kanál ecetet, és egy botmixer segítségével krémesítsd készre.
Megjegyzés
Tálalhatod sült hagymával és/vagy sültrépával.