Egyszerű paradicsomleves, amit mindenki ismer és szinte mindenki szeret — nem véletlenül a magyar konyha egyik legnosztalgikusabb levese. A klasszikus menzai változat az a fajta étel, amit gyerekként sokszor kanalaztunk, és felnőttként is meglepően szívesen visszatérünk hozzá. Letisztult ízvilága, minimális hozzávalói és gyors elkészíthetősége miatt az anyukák körében is valódi kedvenc.
Ráadásul amilyen egyszerű és gyors ez a recept, olyan gyorsan el is fogy az utolsó cseppig. Egy tál ebből a piros, selymes levesből olyan, mint egy iskolai időutazás — meleg, ismerős, és emlékfakasztó.

Extra rövid bevásárlólista az egyszerű paradicsomleveshez
- paradicsomlé
- étolaj
- liszt vagy zabpehelyliszt
- vöröshagyma
- cukor vagy édesítőszer
- só
- bors
A pontos mennyiségeket kalkuláld ki a receptkártyánál, attól függően, hány adagot készítenél.
Elkészítése, na ez sem sokkal hosszabb…
Egy evőkanál olajon megpirítjuk a lisztet, felöntjük paradicsomlével. Beledobjuk a hagymát félbevágva, sózzuk, borsozzuk.
Forraljuk fel, majd kisebb lángon főzzük 15 – 20 percig, ezután a cukrot is hozzáadjuk.
3 egyszerű tálalási tipp:
- Levesgyöngy – ropogós és egyszerűn csak elő kell varázsolni a konyhaszekrényből
- Betűtészta vagy csillagtészta – klasszikus menzás hangulatot idéz
- Pirított kenyérkockák (krutont) – ropogós textúra, különösen finom fokhagymásan
Nézd meg ezeket a leveseket is, a legtöbb gyerek ezeket is kedveli: Gyerekek kedvenc levesei
Én még nem készítettem házilag levesgyöngyöt, de kipróbálhatod ezt a receptet, ha kísérletezni van kedved. Házi levesgyöngy
Egyszerű paradicsomleves
Egyszerű paradicsomleves, amit mindenki ismer és szinte mindenki szeret — nem véletlenül a magyar konyha egyik legnosztalgikusabb levese. A klasszikus menzai változat az a fajta étel, amit gyerekként sokszor kanalaztunk, és felnőttként is meglepően szívesen visszatérünk hozzá. Letisztult ízvilága, minimális hozzávalói és gyors elkészíthetősége miatt az anyukák körében is valódi kedvenc.

Hozzávalók
Tálaláshoz
Elkészítése
-
-
Egy evőkanál olajon megpirítjuk a lisztet, felöntjük paradicsomlével.
-
Beledobjuk a hagymát félbevágva, sózzuk, borsozzuk.
-
Forraljuk fel, majd kisebb lángon főzzük 15 – 20 percig.
-
Ezután a cukrot is hozzáadjuk.