A hétköznapok megmentője – piros, selymes és mindig jókor jön
egyszerű paradicsomleves pinit

Egyszerű paradicsomleves, amit mindenki ismer és szinte mindenki szeret — nem véletlenül a magyar konyha egyik legnosztalgikusabb levese. A klasszikus menzai változat az a fajta étel, amit gyerekként sokszor kanalaztunk, és felnőttként is meglepően szívesen visszatérünk hozzá. Letisztult ízvilága, minimális hozzávalói és gyors elkészíthetősége miatt az anyukák körében is valódi kedvenc.

Ráadásul amilyen egyszerű és gyors ez a recept, olyan gyorsan el is fogy az utolsó cseppig. Egy tál ebből a piros, selymes levesből olyan, mint egy iskolai időutazás — meleg, ismerős, és emlékfakasztó.

egyszerű paradicsomleves

Extra rövid bevásárlólista az egyszerű paradicsomleveshez

  • paradicsomlé
  • étolaj
  • liszt vagy zabpehelyliszt
  • vöröshagyma
  • cukor vagy édesítőszer
  • bors

A pontos mennyiségeket kalkuláld ki a receptkártyánál, attól függően, hány adagot készítenél.

Elkészítése, na ez sem sokkal hosszabb…

Egy evőkanál olajon megpirítjuk a lisztet, felöntjük paradicsomlével. Beledobjuk a hagymát félbevágva, sózzuk, borsozzuk.

Forraljuk fel, majd kisebb lángon főzzük 15 – 20 percig, ezután a cukrot is hozzáadjuk.

3 egyszerű tálalási tipp:

  • Levesgyöngy – ropogós és egyszerűn csak elő kell varázsolni a konyhaszekrényből
  • Betűtészta vagy csillagtészta – klasszikus menzás hangulatot idéz
  • Pirított kenyérkockák (krutont) – ropogós textúra, különösen finom fokhagymásan

Nézd meg ezeket a leveseket is, a legtöbb gyerek ezeket is kedveli: Gyerekek kedvenc levesei

Én még nem készítettem házilag levesgyöngyöt, de kipróbálhatod ezt a receptet, ha kísérletezni van kedved. Házi levesgyöngy

Egyszerű paradicsomleves

Egyszerű paradicsomleves, amit mindenki ismer és szinte mindenki szeret — nem véletlenül a magyar konyha egyik legnosztalgikusabb levese. A klasszikus menzai változat az a fajta étel, amit gyerekként sokszor kanalaztunk, és felnőttként is meglepően szívesen visszatérünk hozzá. Letisztult ízvilága, minimális hozzávalói és gyors elkészíthetősége miatt az anyukák körében is valódi kedvenc.

egyszerű paradicsomleves
Főzési idő 20 perc Teljes Idő 20 perc Nehézség: Kezdő Adag: 4 Becsült költség: Ft 800 Legjobb évszak: Megfelelő egész évben

Hozzávalók

Tálaláshoz

Elkészítése

  1. Egy evőkanál olajon megpirítjuk a lisztet, felöntjük paradicsomlével.
  2. Beledobjuk a hagymát félbevágva, sózzuk, borsozzuk.
  3. Forraljuk fel, majd kisebb lángon főzzük 15 – 20 percig.
  4. Ezután a cukrot is hozzáadjuk.
Kulcsszavak: paradicsomlé
Elkészítetted ezt a levest?

Mutasd meg a barátaidnak és nekünk is!

pinit
Kategória
Kinga Fa
Kinga leves mániás

Miért iktasd be a heti menübe a leveseket? MERT FINOMAK.

  • Egészséges, sok zöldséget tartalmaznak.
  • Télen melegít, nyáron hűsít.
  • Gazdaságos időt és pénzt is tudsz vele spórolni.

Szóljon hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük