Az édesburgonya-krémleves igazi jolly joker a konyhában: nemcsak finom és tápláló, hanem egész évben elkészíthető, hiszen az édesburgonya szinte mindig kapható. A zöldség természetes édessége és élénk narancssárga színe miatt a gyerekek is örömmel kanalazzák – még azok is, akik egyébként válogatósak.
Ez a turmixolt leves selymes állagú, könnyen emészthető, és remekül variálható: készíthető enyhén fűszeresen, egy kis gyömbérrel vagy szerecsendióval, de akár semlegesebb ízvilággal is, ha a család azt kedveli. Ez a leves most, egy egyszerű semlegesebb ízvilágú lesz.
Tálalható pirított magvakkal, ropogós kenyérkockákkal vagy egy kis tejföllel a tetején – így még vonzóbb lesz a gyerekek számára is.
Fogadjátok sok szeretettel, ezt szívet melengető fogás, amit érdemes beépíteni a heti menübe!
Bevásárlólista az édesburgonya-krémleveshez
- édesburgonya
- sárgarépa
- fehérrépa
- étolaj
- vöröshagyma
- fokhagyma
- tejföl
- só
- bors
- szerecsendió
A pontos mennyiségeket keresd a receptnél és számold ki, neked mennyi alapanyagra van szükséged az adagok tekintetében.
Pucold meg és vágd apró kockára a fehérrépát, a sárgarépát és az édesburgonyát is.
A vöröshagymát és a fokhagymát is vágd apróra. Forrósítsd fel az olajat, a hagymát pirítsd üvegesre, majd add hozzá a fokhagymát is. Utána pedig a többi zöldséget is, majd kicsit pirítsd át azokat is.
Sózd, borsozd, add hozzá a szerecsendiót is, majd öntsd fel vízzel (kb. 1,5 liter) és főzd kb. 30 percig (20 perc után tedd bele a tejfölt is), míg megpuhulnak a zöldségek.
Ha puhák a zöldségek, pürésítsd botmixerrel és máris tálalhatod.
Édesburgonya-krémleves, ahogy a gyerekek is szeretik
Az édesburgonya-krémleves igazi jolly joker a konyhában: nemcsak finom és tápláló, hanem egész évben elkészíthető, hiszen az édesburgonya szinte mindig kapható. A zöldség természetes édessége és élénk narancssárga színe miatt a gyerekek is örömmel kanalazzák – még azok is, akik egyébként válogatósak.

Hozzávalók
Elkészítése
-
Pucold meg és vágd apró kockára a fehérrépát, a sárgarépát és az édesburgonyát is.
-
A vöröshagymát és a fokhagymát is vágd apróra.
-
Forrósítsd fel az olajat, a hagymát pirítsd üvegesre, majd add hozzá a fokhagymát is.
-
Utána pedig a többi zöldséget is, majd kicsit pirítsd át azokat is.
-
Sózd, borsozd, add hozzá a szerecsendiót is, majd öntsd fel vízzel (kb. 1,5 liter) és főzd kb. 30 percig (20 perc után tedd bele a tejfölt is), míg megpuhulnak a zöldségek.
-
Ha puhák a zöldségek, pürésítsd botmixerrel és máris tálalhatod.
Megjegyzés
Próbáld ki szerecsendió helyett, házi tökfűszerkeverékkel is.