Kapros joghurtos uborkaleves

Teljes Idő: 15 perc Nehézség: Kezdő
Fedezd fel a nyár egyik legjobban hűsítő receptjét!
kapros citromos joghurtos uborkaleves pinit

Mikor ennél is meg nem is, tökéletes választás a kapros joghurtos uborkaleves.

kapros citromos joghurtos uborkaleves

Ez a hideg krémleves pont azt a szeszélyes nyári érzést ragadja meg, amikor a hőség elveszi az étvágyad, de a tested mégis sóvárog valami üdítőre. Hidegen tálalva olyan, mintha egy ehető frissítő zuhany lenne – újraéleszt, felfrissít és közben finoman ápolja az emésztésed is a joghurt jótékony hatásával és az uborka rosttartalmával.

Ez a kapros joghurtos uborkaleves egy igazi nyári kedvenc, a tomboló hőségben. Rekkenő hőség, de a víznél már többre vágysz, ennél is valamit, de nem kívánod a meleget és tűzhelyt sem kapcsolnád be.. Na ilyenkor igazi jolly joker, ez a leves.

Egyszerű alapanyagokból készül, és pillanatok alatt összedobható – tökéletes a sietős hétköznapokra még azoknak is, akik tudatosan figyelnek az étkezésükre. A jól lehűtött görögjoghurt hűsítő krémessége, a fokhagyma, a ropogós uborka és a kapor harmóniája, picit citromlével megbolondítva.

Garantáltan felpezsdít és energiával fog feltölteni bármikor is készíted el.

Bevásárlólista a kapros joghurtos uborkaleveshez

  • kígyóuborka vagy fürtös uborka
  • görögjoghurt
  • citrom
  • fokhagyma
  • friss kapor
  • bors

Hűtsd be előre az alapanyagokat, hogy azonnal tudjad fogyasztani. A mennyiségeket a recpnél állítsd be, attól függően éppen, hány adagok készítenél.

Kapros joghurtos uborkaleves elkészítése egyszerű, mint az egyszer egy. Az uborkát megmossuk és felkockázzuk. Joghurttal és a fűszerekkel turmixgépbe tesszük, krémesre turmixolod és már fogyaszthatod is.

Más ízesítéssel készítenéd el az uborkalevest? Olvasd el ezt!

Vagy kapj kedvet a képek alapján!

Kapros joghurtos uborkaleves

Ez a hideg krémleves pont azt a szeszélyes nyári érzést ragadja meg, amikor a hőség elveszi az étvágyad, de a tested mégis sóvárog valami üdítőre. Hidegen tálalva olyan, mintha egy ehető frissítő zuhany lenne – újraéleszt, felfrissít és közben finoman ápolja az emésztésed is a joghurt jótékony hatásával és az uborka rosttartalmával.

kapros citromos joghurtos uborkaleves
Előkészítési idő 15 perc Teljes Idő 15 perc Nehézség: Kezdő Becsült költség: Ft 600 Legjobb évszak: Nyár

Hozzávalók

Elkészítése:

  1. Az uborkát megmossuk és felkockázzuk.
  2. A joghurttal és a fűszerekkel turmixgépbe tesszük, vagy használj egy botmixert.
  3. Krémesre turmixoljuk.
  4. Behűtjük (minimum 1 óra) vagy eleve hűtött alapanyagokból készítsd el.
Kulcsszavak: uborka, kapor, görögjoghurt, citrom
Elkészítetted ezt a levest?

Mutasd meg a barátaidnak és nekünk is!

pinit
Kinga Fa
Kinga leves mániás

Miért iktasd be a heti menübe a leveseket? MERT FINOMAK.

  • Egészséges, sok zöldséget tartalmaznak.
  • Télen melegít, nyáron hűsít.
  • Gazdaságos időt és pénzt is tudsz vele spórolni.

Szóljon hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük