Varázsold az egyszerű alapanyagokat mennyei finomsággá
egyszerű hagymaleves pinit

Az egyszerű hagymaleves legfőbb erénye, hogy rövid a bevásárlólista tele alapélelmiszerekkel, amiket mindig megtalálsz otthon. Hagymalevesnek rengeteg változata van, ez az egyszerű változat kiváló melengető étel egy hűvösebb hétköznapon.

Bevásárlólista

  • vöröshagyma
  • fokhagyma
  • étolaj
  • tejszín
  • liszt
  • zöldségalaplé
  • bors
  • szerecsendió

A mennyiségeket nézd meg a receptkártyán, számold ki a megfőzendő adaghoz.

Egyszerű hagymaleves elkészítése

  • Pucold meg a hagymákat, a vöröshagymát félkörös szeletekre, a fokhagymát apróra vágd.
  • Az olajat melegítsd fel, majd dobd rá a hagymákat, folyamatosan kevergesd, hogy ne égjen le, de jól piruljon meg.
  • Sózd, borsozd, add hozzá a szerecsendiót, majd öntsd fel zöldségalaplével (vagy vízzel), és kb. 15 -20 percig főzd.
  • A lisztet keverd el a tejszínnel és hőkiegyenlítéssel keverd a leveshez.
  • Egyet forralj rajta, és máris kész.

Mutasd meg, ha elkészítetted!
Megismernél másféle hagymalevest is? Nézd meg ezt a currys poréhagyma-krémlevest is.

Egyszerű hagymaleves

Hagymalevesnek rengeteg változata van. Én most egy rövid bevásárlólistás egyszerű változatot hozok. Friss sajtos bagettel a legfinomabb.

egyszerű hagymaleves
Nehézség: Kezdő Adag: 4 Becsült költség: Ft 200 Legjobb évszak: Megfelelő egész évben

Hozzávalók

Elkészítés:

  1. Pucold meg a hagymákat, a vöröshagymát félkörös szeletekre, a fokhagymát apróra vágd.
  2. Az olajat melegítsd fel, majd dobd rá a hagymákat, folyamatosan kevergesd, hogy ne égjen le, de jól piruljon meg.
  3. Sózd, borsozd, add hozzá a szerecsendiót, majd öntsd fel zöldségalaplével (vagy vízzel), és kb. 15 -20 percig főzd.
  4. A lisztet keverd el a tejszínnel és hőkiegyenlítéssel keverd a leveshez.
  5. Egyet forralj rajta, és máris kész.

Megjegyzés

Sajtos bagettel a legfinomabb.

Kulcsszavak: vöröshagyma, gyors leves
Elkészítetted ezt a levest?

Mutasd meg a barátaidnak és nekünk is!

pinit
Kinga Fa
Kinga leves mániás

Miért iktasd be a heti menübe a leveseket? MERT FINOMAK.

  • Egészséges, sok zöldséget tartalmaznak.
  • Télen melegít, nyáron hűsít.
  • Gazdaságos időt és pénzt is tudsz vele spórolni.

Szóljon hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük