Az egyszerű hagymaleves legfőbb erénye, hogy rövid a bevásárlólista tele alapélelmiszerekkel, amiket mindig megtalálsz otthon. Hagymalevesnek rengeteg változata van, ez az egyszerű változat kiváló melengető étel egy hűvösebb hétköznapon.
Bevásárlólista
- vöröshagyma
- fokhagyma
- étolaj
- tejszín
- liszt
- zöldségalaplé
- só
- bors
- szerecsendió
A mennyiségeket nézd meg a receptkártyán, számold ki a megfőzendő adaghoz.
Egyszerű hagymaleves elkészítése
- Pucold meg a hagymákat, a vöröshagymát félkörös szeletekre, a fokhagymát apróra vágd.
- Az olajat melegítsd fel, majd dobd rá a hagymákat, folyamatosan kevergesd, hogy ne égjen le, de jól piruljon meg.
- Sózd, borsozd, add hozzá a szerecsendiót, majd öntsd fel zöldségalaplével (vagy vízzel), és kb. 15 -20 percig főzd.
- A lisztet keverd el a tejszínnel és hőkiegyenlítéssel keverd a leveshez.
- Egyet forralj rajta, és máris kész.
Mutasd meg, ha elkészítetted!
Megismernél másféle hagymalevest is? Nézd meg ezt a currys poréhagyma-krémlevest is.
Egyszerű hagymaleves
Hagymalevesnek rengeteg változata van. Én most egy rövid bevásárlólistás egyszerű változatot hozok. Friss sajtos bagettel a legfinomabb.

Hozzávalók
Elkészítés:
-
Pucold meg a hagymákat, a vöröshagymát félkörös szeletekre, a fokhagymát apróra vágd.
-
Az olajat melegítsd fel, majd dobd rá a hagymákat, folyamatosan kevergesd, hogy ne égjen le, de jól piruljon meg.
-
Sózd, borsozd, add hozzá a szerecsendiót, majd öntsd fel zöldségalaplével (vagy vízzel), és kb. 15 -20 percig főzd.
-
A lisztet keverd el a tejszínnel és hőkiegyenlítéssel keverd a leveshez.
-
Egyet forralj rajta, és máris kész.
Megjegyzés
Sajtos bagettel a legfinomabb.