Vannak napok, amikor csak valami melegre és megnyugtatóra vágyunk — mintha egy puha takaróba burkolóznánk belülről. Ilyenkor jön jól egy tányér gőzölgő sütőtökkrémleves, ami nemcsak táplál, hanem hangulatot teremt. Sokan azt gondolják, hogy a sütőtökleves elkészítése hosszas sütést igényel, de szerencsére ez nem mindig igaz! Mutatok egy trükköt, hogyan készülhet el a sütőtökkrémleves gyorsabban.
Ez a változat gyorsabb, mint a hagyományos, mégis tele van természetes édességgel, finom fűszerekkel és krémes textúrával. Sütési trükkel, gyorsabb és pont ettől olyan szerethető. Ideális rohanós hétköznapokon vagy azokon a délutánokon, amikor csak valami szívet melengetőre vágysz — és lehetőleg minél minél gyorsabban. 😉

Ha szereted, amikor az ősz kicsit beleköltözik a tányérodba, akkor ez a recept pont neked való. Mutatom is, hogyan készül!
Bevásárlólista az egyszerű sütőtökkrémleveshez
- sütőtök
- étolaj
- vöröshagyma
- fokhagyma
- só
- bors
- szerecsendió
- zöldségalaplé vagy víz
- citromlé
- apróra kockázott sütőtök vagy
- pirított tökmag
Elkészítése
Hámozd meg a sütőtököt, magozd ki, majd vágd apróbb (kb. 1-1 cm-es kockákra) darabokra, mert így gyorsabban meg fog sülni.
Közben a sütőt melegítsd 180 fokra elő. Tedd többször használatos sütőlapra vagy sütőpapírra, majd süsd addig, míg meg nem puhul. Figyelj oda, mert sokkal gyorsabban elkészül, mintha nagy darabokban sütnéd. Kb. 15 perc lesz.
Négy evőkanál olajon pirítsd meg a felaprított hagymát, majd rakd rá a megsült sütőtököt is (keveset tegyél félre tálaláshoz, amit le is piríthatsz picit).
Öntsd fel vízzel vagy zöldségalaplével, majd ízesítsd még fokhagymával, sóval, borssal és szerecsendióval.
Forrald fel, majd turmixold krémesre. Végül kis citromlevet tegyél hozzá és tálald a maradék darabos sütőtökkel és pirított tökmaggal.
Ebből a blog bejegyzésből pedig azt is megtudod, milyen sütőtökfajtát válassz, ha sütőtökrémlevest főzöl. Ha pedig egy szuper pumpkin spice fűszerkeveréket szeretnél (akár ehhez a leveshez is), olvasd el ezt a blogbejegyzést.
Nézd meg ezt a másik krémlevest is! Sült-sárgarépakrémleves.
Itt mindenféle levest megtalálsz, mentsd el a kedvenc leveseidet a saját tábládra.
Sütőtökkrémleves gyorsabban
Vannak napok, amikor csak valami melegre és megnyugtatóra vágyunk — mintha egy puha takaróba burkolóznánk belülről. Ilyenkor jön jól egy tányér gőzölgő sütőtökkrémleves, ami nemcsak táplál, hanem hangulatot teremt. Sokan azt gondolják, hogy a sütőtökleves elkészítése hosszas sütést és előkészületet igényel, de szerencsére ez nem mindig igaz!

Hozzávalók
Tálaláshoz
Elkészítése
-
Hámozd meg a sütőtököt, magozd ki, majd vágd apróbb (kb. 1-1 cm-es kockákra) darabokra, mert így gyorsabban meg fog sülni.
-
Közben a sütőt melegítsd 180 fokra elő. Tedd többször használatos sütőlapra vagy sütőpapírra, majd süsd addig, míg meg nem puhul. Figyelj oda, mert sokkal gyorsabban elkészül, mintha nagy darabokban sütnéd. Kb. 15 perc lesz.
-
Négy evőkanál olajon pirítsd meg a felaprított hagymát, majd rakd rá a megsült sütőtököt is (keveset tegyél félre tálaláshoz, amit le is piríthatsz picit).
-
Öntsd fel vízzel vagy zöldségalaplével, majd ízesítsd még fokhagymával, sóval, borssal és szerecsendióval.
-
Forrald fel, majd turmixold krémesre. Végül kis citromlevet tegyél hozzá és tálald a maradék darabos sütőtökkel és pirított tökmaggal.