Nyári céklakrémleves? Igen. Bár sokan a céklát inkább őszi – téli zöldségnek tekintik, de a szezonja már májusban indul.
Mivel minden évszakban kapható, olcsó zöldség, így nyáron is kiváló leves készíthető belőle.
A friss kaportól és uborkától pedig igazi tavaszi – nyári íze lesz, ha úgy készíted el, mint a litvánok.

Bevásárlólista a nyári céklakrémleveshez
- cékla
- joghurt natúr
- kígyóuborka
- friss kapor
- só
- bors
A pontos mennyiségeket a recept leírásnál találod, számold ki a mennyiségeket, attól függően, hány adagot szeretnél készíteni ebből a nyári finomságból.
A leves elkészítése
A céklát mosd és hámozd meg, majd kockázd fel.
Egy lábosban sós, borsos vízben főzd puhára.
Botmixerrel turmixold össze, szűrd át egy szűrőn, hogy szép krémes állagot kapjál.
Keverd bele a joghurtot és az apróra vágott kaprot.
A kígyóuborkát, hámozd meg és nagy lyukú reszelőn reszeld le, majd keverd bele a levesbe.
Már kész is, főtt tojással tálalhatod.
Fedezd fel a nyár többi hűsítő levesét is! Még több hűsítő uborkás levest pedit itt találsz!
Nyári céklakrémleves
Bár sokan a céklát inkább őszi - téli zöldségnek tekintik, de a szezonja már májusban indul.
Mivel minden évszakban kapható, olcsó zöldség, így nyáron is kiváló leves készíthető belőle.
A friss kaportól és uborkától pedig igazi tavaszi - nyári íze lesz, ha úgy készíted el, mint a litvánok.

Leveshez
Tálaláshoz
Elkészítése
-
A céklát mosd és hámozd meg, majd kockázd fel.
-
Egy lábosban sós, borsos vízben főzd puhára.
-
Botmixerrel turmixold össze, szűrd át egy szűrőn, hogy szép krémes állagot kapjál.
-
Keverd bele a joghurtot és az apróra vágott kaprot.
-
A kígyóuborkát, hámozd meg és nagy lyukú reszelőn reszeld le, majd keverd bele a levesbe.
-
Már kész is, főtt tojással tálalhatod.
Megjegyzés
A legegyszerűbb, ha főtt tojással tálalod és így még plusz fehérjét is adsz hozzá.