Méghogy a cékla csak őszi és téli zöldség...
nyári céklakrémleves a fő hozzávalóival: cékla, uborka, kapor pinit

Nyári céklakrémleves? Igen. Bár sokan a céklát inkább őszi – téli zöldségnek tekintik, de a szezonja már májusban indul.

Mivel minden évszakban kapható, olcsó zöldség, így nyáron is kiváló leves készíthető belőle.
A friss kaportól és uborkától pedig igazi tavaszi – nyári íze lesz, ha úgy készíted el, mint a litvánok.

nyári céklakrémleves a fő hozzávalóival: cékla, uborka, kapor

Bevásárlólista a nyári céklakrémleveshez

  • cékla
  • joghurt natúr
  • kígyóuborka
  • friss kapor
  • bors

A pontos mennyiségeket a recept leírásnál találod, számold ki a mennyiségeket, attól függően, hány adagot szeretnél készíteni ebből a nyári finomságból.

A leves elkészítése

A céklát mosd és hámozd meg, majd kockázd fel.

Egy lábosban sós, borsos vízben főzd puhára.

Botmixerrel turmixold össze, szűrd át egy szűrőn, hogy szép krémes állagot kapjál.

Keverd bele a joghurtot és az apróra vágott kaprot.

A kígyóuborkát, hámozd meg és nagy lyukú reszelőn reszeld le, majd keverd bele a levesbe.

Már kész is, főtt tojással tálalhatod.

Fedezd fel a nyár többi hűsítő levesét is! Még több hűsítő uborkás levest pedit itt találsz!

Nyári céklakrémleves

Bár sokan a céklát inkább őszi - téli zöldségnek tekintik, de a szezonja már májusban indul.

Mivel minden évszakban kapható, olcsó zöldség, így nyáron is kiváló leves készíthető belőle.
A friss kaportól és uborkától pedig igazi tavaszi - nyári íze lesz, ha úgy készíted el, mint a litvánok.

nyári céklakrémleves a fő hozzávalóival: cékla, uborka, kapor
Előkészítési idő 10 perc Főzési idő 20 perc Teljes Idő 30 perc Nehézség: Kezdő Adag: 3 Legjobb évszak: Nyár

Leveshez

Tálaláshoz

Elkészítése

  1. A céklát mosd és hámozd meg, majd kockázd fel.
  2. Egy lábosban sós, borsos vízben főzd puhára.
  3. Botmixerrel turmixold össze, szűrd át egy szűrőn, hogy szép krémes állagot kapjál.
  4. Keverd bele a joghurtot és az apróra vágott kaprot.
  5. A kígyóuborkát, hámozd meg és nagy lyukú reszelőn reszeld le, majd keverd bele a levesbe.
  6. Már kész is, főtt tojással tálalhatod.

Megjegyzés

A legegyszerűbb, ha főtt tojással tálalod és így még plusz fehérjét is adsz hozzá.

Kulcsszavak: cékla, uborka
Elkészítetted ezt a levest?

Mutasd meg a barátaidnak és nekünk is!

pinit
Kategória
Kinga Fa
Kinga leves mániás

Miért iktasd be a heti menübe a leveseket? MERT FINOMAK.

  • Egészséges, sok zöldséget tartalmaznak.
  • Télen melegít, nyáron hűsít.
  • Gazdaságos időt és pénzt is tudsz vele spórolni.

Szóljon hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük