Frankfurtileves diétásan? Naná! Így mindenki jóízűen falatozhat belőle – a kicsik, a nagyok, a fogyókúrázók és a sportolók is. Nem kell külön főzni, csak egy nagy fazékban elkészíteni, és máris kész a közös vacsora.
Sőt, főzz belőle bátran nagyobb adagot, mert másnap újragondolva, friss ízekkel tálalhatod újra – az alaprecept után ehhez is hozok kreatív ötleteket.
Spórolj időt és energiát, de az étel minőségéből ne engedj! Egyszerűbb, mint gondolnád.

Diétás frankfurtileves bevásárlólista
- kelkáposzta
- burgonya
- virsli jó minőségű, magas hústartalmú
- vöröshagyma
- fokhagyma
- TV paprika
- tejföl (12%-os)
- zabpehelyliszt
- olívaolaj
- só
- őrölt fekete bors
- pirospaprika
- őrölt kömény
Számold ki a receptnél a pontos mennyiséget. Bátran főzd meg ezt a levest egy egész kelkáposztából, egyrészt mert újragondoljuk egy következő étkezésre, és a felét, még krumpli nélkül le is fagyaszthatod.
Elkészítése
A hagymát és a paprikát aprítsd fel, a megpucolt fokhagyma gerezdeket tedd félre. A krumplit hámozd meg és vágd nagyobb kockára. A kelkáposztát vágd szintén nagyobb méretű csíkokra vagy kockára. A virslit karikázd fel.
(Ha a levesből fagyasztanál is le. Egy közepes lábosban kezdd el sós vízben megfőzni a krumplit. Ha nem tervezed a fagyasztást, akkor a kelkáposztával együtt is hozzáadhatod.)
A nagyobb lábosban az olívaolajat hevítsd fel, a vöröshagymát pirítsd üvegesre, majd add hozzá, az apróra vágott paprikát és reszeld bele a fokhagymát is és pirítsd még egy keveset.
Tűzről lehúzva, szórd meg pirospaprikával és őrölt köménnyel. Majd kevés vízzel, kezdd el forralni és fűszereket csomómenetsen keverd bele.
Majd öntsd fel vízforralóban forralt vízzel, sózzad és borsozzad is.
Ha felforrt, akkor tedd bele a kelkáposztát is. Ízlés szerint főzd puhára vagy roppanósra a kelkáposztát (én jobban szeretem, ha nincs teljesen szétfőzve).
Ha fagyasztanál is le belőle, most vedd ki, amennyit a fagyasztóba szánsz. A többihez most add hozzá a megfőtt krumplit. A recept leírásnál a fagyasztás nélküli sorrendet találod.
Közepes keverőtálban készítsd el a leves habarását. Tedd bele a tejfölt, a zabpehelylisztet és a forró léből 3-4 merőkanálnyit. Alaposan keverd össze, majd öntsd bele a forrásban lévő levesbe, majd várd meg, hogy újra forrjon.
Ekkor a virslikarikákat is add hozzá, és főzd míg a virsli és puha és meleg lesz (csak pár pár percet igényel).
Frissen, melegen tálald tejföllel.
Olvasd el az ötleteimet, hogy egy következő étkezés(ek)re, hogyan tudod időtakarékosan újragondolni.
Csak 3 gyors ötlet ízelítőnek, ha a feldobnád a diétás frankfurtilevest, mert valamelyik családtagnak már túl diétásra sikeredett:
- Sajtos kelkáposztaleves – reszelt cheddar vagy füstölt sajt a végén
- Édesburgonyás változat – különlegesebb, enyhén édeskés íz
- Pirított bacon topping – ropogós kontraszt a lágy leveshez
Frankfurtileves diétásan
Frankfurtileves diétásan? Naná! Így mindenki jóízűen falatozhat belőle – a kicsik, a nagyok, a fogyókúrázók és a sportolók is. Nem kell külön főzni, csak egy nagy fazékban elkészíteni, és máris kész a közös vacsora.
Sőt, főzz belőle bátran nagyobb adagot, mert másnap újragondolva, friss ízekkel is tálalhatod.

Hozzávalók
Elkészítése
-
A hagymát és a paprikát aprítsd fel, a megpucolt fokhagyma gerezdeket tedd félre. A krumplit hámozd meg és vágd nagyobb kockára. A kelkáposztát vágd szintén nagyobb méretű csíkokra vagy kockára. A virslit karikázd fel.
-
A nagyobb lábosban az olívaolajat hevítsd fel, a vöröshagymát pirítsd üvegesre, majd add hozzá, az apróra vágott paprikát és reszeld bele a fokhagymát is és pirítsd még egy keveset.
-
Tűzről lehúzva, szórd meg pirospaprikával és őrölt köménnyel. Majd kevés vízzel, kezdd el forralni és fűszereket csomómenetsen keverd bele.
-
Majd öntsd fel vízforralóban forralt vízzel, sózzad és borsozzad is.
-
Ha felforrt, akkor tedd bele a krumplit, majd kicsit később a kelkáposztát is. Ha később tezsed bele a kelkáposztát (amikor a krumpli már félig megfőtt), akkor a káposzta roppanósabb lesz.
-
Közepes keverőtálban készítsd el a leves habarását. Tedd bele a tejfölt (egy keveset tálaláshoz hagyj ki), a zabpehelylisztet és a forró léből 3-4 merőkanálnyit. Alaposan keverd össze, majd öntsd bele a forrásban lévő levesbe, majd várd meg, hogy újra forrjon.
-
Ekkor a virslikarikákat is add hozzá, és főzd míg a virsli és puha és meleg lesz (csak pár pár percet igényel).
-
Frissen, melegen tálald tejföllel.
Megjegyzés
Ha nagyobb adagot készítettél egy következő étkezésnél újragondolhatod. Keresd a blogon a hozzátartozó tippeket.