Currys póréhagyma-krémleves

Adag: 2 Teljes Idő: 30 perc Nehézség: Kezdő
Varázsold a konyhádba a fűszeres melegséget!
currys porehagymaleves borito kep pinit

Curry és póréhagyma? Naná! Egy currys póréhagyma-krémleves formájában.

A hagyma az egyik leggyakrabban használt zöldségünk. Ezúttal válasszuk a póréhagymát, melyhez ritkábban nyúlunk, pedig tavasztól – őszig igazi szezonja van, de akár télen is kapsz hozzá friss alapanyagot.

Bevásárlólista

A mennyiségeket számold ki a recept résznél, attól függően, hány adagot szeretnél főzni.

  • vaj
  • póréhagyma
  • só, bors
  • néhány fokhagyma gerezd
  • burgonya
  • curry fűszerkeverék
  • 1 l zöldségalaplé vagy víz
  • habtejszín

Currys póréhagyma-krémleves elkészítése

Karikázd fel a póréhagymát. Olvaszd fel a vajat, majd dobd rá a felkarikázott póréhagymát. Sózd, borsozd és kb. 10 percig fonnyaszd. Majd a fokhagymát is add hozzá, és kevergesd még egy percig.

A krumplit közben pucold meg és kockázd fel apróra, majd add a hagymákhoz. Ízesítsd a curry-fűszerkeverékkel és öntsd fel az alaplével. Fedő alatt addig főzd, még a burgonya meg nem puhul.

Botmixer segítségével pürésítsd le. Add hozzá a tejszínt és még egyszer forrald fel. És már tálalhatod is.


Kövess a Pinteresten is.
Vagy készíts el inkább egy igazán gyors és ízletes joghurtos uborkalevest?

Currys póréhagyma-krémleves

Curry és póréhagyma? Naná! Egy currys póréhagyma-krémleves formájában.

A hagyma az egyik leggyakrabban használt zöldségünk. Ezúttal válasszuk a póréhagymát, melyhez ritkábban nyúlunk, pedig tavasszal igazi szezonja van.

currys porehagymaleves borito kep
Előkészítési idő 10 perc Főzési idő 20 perc Teljes Idő 30 perc Nehézség: Kezdő Adag: 2 Becsült költség: Ft 450 Legjobb évszak: Ősz, Tél, Tavasz, Nyár

Hozzávalók

Elkészítése

  1. Karikázd fel a póréhagymát.

  2. Olvaszd fel a vajat, majd dobd rá a felkarikázott póréhagymát.
  3. Sózd, borsozd és kb. 10 percig fonnyaszd.
  4. Majd a fokhagymát is add hozzá, és kevergesd még egy percig.
  5. A krumplit közben pucold meg és kockázd fel apróra, majd add a hagymákhoz.
  6. Ízesítsd a curry-fűszerkeverékkel és öntsd fel az alaplével.
  7. Fedő alatt addig főzd, még a burgonya meg nem puhul.
  8. Botmixer segítségével pürésítsd le.
  9. Add hozzá a tejszínt és még egyszer forrald fel.

Megjegyzés

Tálalás: friss zöldfűszerrel pl. snidling vagy pirított hagymával.

Elkészítetted ezt a levest?

Mutasd meg a barátaidnak és nekünk is!

pinit
Kinga Fa
Kinga leves mániás

Miért iktasd be a heti menübe a leveseket? MERT FINOMAK.

  • Egészséges, sok zöldséget tartalmaznak.
  • Télen melegít, nyáron hűsít.
  • Gazdaságos időt és pénzt is tudsz vele spórolni.

Szóljon hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük