Táplálkozási adatok
Adag: 2 AdagKalóriák:457kcalTeljes zsír:3gÖsszes szénhidrát:54gFehérje:35g
Első alkalommal, mikor így készítettem a tejszín elfogyott, a kreativitás viszont nem – így született meg ez a vegán változat, ami azóta is nagy kedvenc. Na és a íze és a színe így annyira dögös, és szerethető.
Sokak számára a krémlevesek világa egyet jelent a gazdag, selymes állaggal, amit gyakran tejszín vagy tej hozzáadásával érnek el. Pedig a növényi alapú konyha is bővelkedik olyan megoldásokban, amelyekkel ugyanezt az élményt elérhetjük – állati eredetű hozzávalók nélkül is.
A borsókrémleves tökéletes példa erre: friss vagy fagyasztott zöldborsóból, néhány egyszerű, természetes alapanyagból készítve is csodálatosan krémes, ízletes és tápláló fogás válik belőle.
Ez a vegán változat nemcsak könnyedebb, de a növényi étrendet követők számára is ideális választás, miközben megőrzi a legfinomabb borsókrémleves minden szerethető tulajdonságát.
A pontos mennyiségeket keresd a receptkártyán és számold ki a pontos mennyiséget a főzendő adaghoz.
A fagyasztott zöldborsót szórd egy lábosba, majd öntsd fel annyi vízzel, hogy éppen ellepje. A levet sózd, borsozd, és reszelj bele egy kevés szerecsendiót, majd forralástól számítva főzd csak 2 percig.
A megfőtt borsó felét és a főzővizét öntsd egy magas falú edénybe vagy turmixgépbe. Törd bele a petrezselyzöldet és végül add hozzá a zöldségalaplevet is.
Pürésítsd botmixerrel vagy turmixgéppel teljesen simára, amíg krémes állagot nem kapsz.
Az így kapott élénk zöld, illatos krémet öntsd vissza a lábosban maradt borsóra, add hozzá a burgonyapelyhet és főzd további kb. 3 percig, amíg a leves eléri a kívánt sűrűséget.
Az egész nem több időben, mint 10 - 15 perc, és annyira, de annyira finom.
Tálalhatod bazsalikomos pirított kenyérkockával, sárgarépa karikákkal vagy akár kukoricával is, hogy még táplálóbb legyen.
A krémes állag eléréséhez használthatsz növényi tejszínt (pl. kókusztejszínt, rizst- vagy zabtejszínt) vagy a burgonyát adhtaatsz a főzés során a zöldborsóhoz. Esetleg kesudiót is használhatsz a turmixolás során a selymesítésre.
Ennél a leves receptnél a krémes állagot még egyszerűbben éred el, néhány kanál burgonyapehellyel.
A vegán változatoknál gyakran szerepel a vegán vaj vagy az olívaolaj a hagyma vagy a zeller párolására. De ebben a receptben nincs szükség semmilyen zsíradékra, ezért is olyan egyszerű változat.
Az igazi főzött zöldségalaplé a legjobb, de ha nincs a hűtőben vagy a fagyasztóban, akkor készítheted zöldségleveskockával vagy egyszerűen csak használj vizet.
Ez a változata a zöldborsókrémlevesnek nemcsak vegán, hanem gluténmentes változat is, csak figyelj a megfelelő burgonypehely választásra is.
Első alkalommal, mikor így készítettem a tejszín elfogyott, a kreativitás viszont nem – így született meg ez a vegán változat, ami azóta is nagy kedvenc. Na és a íze és a színe így annyira dögös, és szerethető. Van krémleves tejszín nélkül is.
Adag: 2 AdagKalóriák:457kcalTeljes zsír:3gÖsszes szénhidrát:54gFehérje:35g
Én nagyon kedvelem úgy is ezt a levest, ha nincs teljesen krémesre pürésítve.
Köszönöm, hogy olvasol :)