A pudingos almaleves egyszerre édes és savanykás. Nem csak a hideg téli estéken, hanem nyáron is igazi finomság. Krémes és csábítóan finom, gyerekek kedvence lesz.
Készítsétek el a gyerekekkel együtt! Ha van időtök készítsétek el hozzá a házi almachipset is.
Bevásárlólista
Alma chipshez + 1 db alma szükséges.
Hámozd meg az almát, 4 db-ot vágj szeletekre, locsold meg citromlével. Egy lábasban pirítsd le (karamellizáld) le a cukrot, majd dobd rá a felszeletelt almát, forgasd át, hogy bevonja a karamell, majd önts fel vízzel.
Tedd bele a fahéjat, a szegfűszeget, és lefedve kb. 15-20 percig főzzed.
A léből vegyél ki egy kanállal, keverd el benne a vaníliás pudingot, majd önts a leveshez, forrald még 1-2 percig és máris tálalhatod.
Az almachiphez az almát vágd vékony, nagyon vékony szeletekre, kb. 1-2 mm, tedd egy sütőpapírral bélelt tepsibe, majd süsd 20-25 percet 120 fokon.
Az almachipset egészséges nassolnivalónak máskor is elkészítheted.
Ezeket a leveseket is próbáljátok ki a gyerekekkel!
Nézz körbe a Pineterest oldalunkon is, ha nem tudod milyen levest főzzél!
Ez a recept nem csak a hideg téli estéken, hanem nyáron is igazi finomság. Krémes és csábítóan finom, gyerekek kedvence lesz. Ha van időd készítsd el a házi almachipset is.
Köszönöm, hogy olvasol :)