Egyszerű zöldborsóleves, egész évben elkészíthető, de számomra mégis a tavasz az igazi szezonja – amikor minden évben először készül a kerti, friss, zsenge zöldborsóból. Bár a fagyasztott változat is remekül működik, és gyakran használom is, mégis van valami varázsa annak az első, friss borsóslevesnek.
A leves önmagában is finom, de ha tartalmasabb fogásra vágysz, kínáld galuskával vagy grízgombóccal. A tökéletes grízgombóc receptjét még keresem – de kísérletezem szorgalmasan, és amint megtalálom a nálam is mindig működő változatot, megosztom veletek is. Addig is: ha van bevált tipped, szívesen hallom!
Tisztítsd meg a zöldborsót (ha nem fagyasztott), sárgarépát, fehérrépát. Karikázd fel a zöldségeket, majd pirítsd le az olajon, jó alaposan. Így gazdag íze lesz és sokkal gyorsabban el is készül.
Szórd meg egy kanál liszttel és a pirospaprikával, öntsd fel először csak kevés vízzel és keverd jól el. Öntsd fel vízzel, majd dobd bele a megmosott hagymát, sózd, borsozd és főzd puhára a zöldségeket.
Ha van kedved tegyél bele még galuskát vagy grízgombócot, hogy még laktatóbb legyen.
Egyszerű és mégis megunhatatlan vagy talán pont ezért?
Mentsd el a saját levestábládra, csak kattints valamelyik képre.
A zöldborsóleves szuper választás a gyerekeknek, mivel édes és tápláló. Néhány egyszerű trükkel még jobban megszerettethetjük velük, ezt a szuper finom levest.
Ez az egyszerű zöldborsóleves nemcsak gyorsan elkészíthető, hanem egész évben elérhető hozzávalókból készül. Használhatsz friss vagy fagyasztott zöldborsót, így mindig kéznél van egy tápláló, könnyed és ízletes leves. Tökéletes választás rohanós hétköznapokra vagy egy könnyű ebédhez!
Több apró lépésre szedtem szét, de nagyon egyszerű így elkészíteni a zöldborsólevest.
Köszönöm, hogy olvasol :)