Egyszerű paradicsomleves, amit mindenki ismer és szinte mindenki szeret — nem véletlenül a magyar konyha egyik legnosztalgikusabb levese. A klasszikus menzai változat az a fajta étel, amit gyerekként sokszor kanalaztunk, és felnőttként is meglepően szívesen visszatérünk hozzá. Letisztult ízvilága, minimális hozzávalói és gyors elkészíthetősége miatt az anyukák körében is valódi kedvenc.
Ráadásul amilyen egyszerű és gyors ez a recept, olyan gyorsan el is fogy az utolsó cseppig. Egy tál ebből a piros, selymes levesből olyan, mint egy iskolai időutazás — meleg, ismerős, és emlékfakasztó.
A pontos mennyiségeket kalkuláld ki a receptkártyánál, attól függően, hány adagot készítenél.
Egy evőkanál olajon megpirítjuk a lisztet, felöntjük paradicsomlével. Beledobjuk a hagymát félbevágva, sózzuk, borsozzuk.
Forraljuk fel, majd kisebb lángon főzzük 15 – 20 percig, ezután a cukrot is hozzáadjuk.
3 egyszerű tálalási tipp:
Nézd meg ezeket a leveseket is, a legtöbb gyerek ezeket is kedveli: Gyerekek kedvenc levesei
Én még nem készítettem házilag levesgyöngyöt, de kipróbálhatod ezt a receptet, ha kísérletezni van kedved. Házi levesgyöngy
Egyszerű paradicsomleves, amit mindenki ismer és szinte mindenki szeret — nem véletlenül a magyar konyha egyik legnosztalgikusabb levese. A klasszikus menzai változat az a fajta étel, amit gyerekként sokszor kanalaztunk, és felnőttként is meglepően szívesen visszatérünk hozzá. Letisztult ízvilága, minimális hozzávalói és gyors elkészíthetősége miatt az anyukák körében is valódi kedvenc.
Köszönöm, hogy olvasol :)