Curry és póréhagyma? Naná! Egy currys póréhagyma-krémleves formájában.
A hagyma az egyik leggyakrabban használt zöldségünk. Ezúttal válasszuk a póréhagymát, melyhez ritkábban nyúlunk, pedig tavasztól - őszig igazi szezonja van, de akár télen is kapsz hozzá friss alapanyagot.
A mennyiségeket számold ki a recept résznél, attól függően, hány adagot szeretnél főzni.
Karikázd fel a póréhagymát. Olvaszd fel a vajat, majd dobd rá a felkarikázott póréhagymát. Sózd, borsozd és kb. 10 percig fonnyaszd. Majd a fokhagymát is add hozzá, és kevergesd még egy percig.
A krumplit közben pucold meg és kockázd fel apróra, majd add a hagymákhoz. Ízesítsd a curry-fűszerkeverékkel és öntsd fel az alaplével. Fedő alatt addig főzd, még a burgonya meg nem puhul.
Botmixer segítségével pürésítsd le. Add hozzá a tejszínt és még egyszer forrald fel. És már tálalhatod is.
Kövess a Pinteresten is.
Vagy készíts el inkább egy igazán gyors és ízletes joghurtos uborkalevest?
Curry és póréhagyma? Naná! Egy currys póréhagyma-krémleves formájában.
A hagyma az egyik leggyakrabban használt zöldségünk. Ezúttal válasszuk a póréhagymát, melyhez ritkábban nyúlunk, pedig tavasszal igazi szezonja van.
Karikázd fel a póréhagymát.
Tálalás: friss zöldfűszerrel pl. snidling vagy pirított hagymával.
Köszönöm, hogy olvasol :)